Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Συνέντευξη στη ΔΕΛΤΑ τηλεόραση για τη δραματική μείωση εισακτέων στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου


Συνέντευξη που παραχώρησα στη Δέλτα Τηλεόραση με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για την τραγική και χωρίς καμία δικαιολογία απόφαση της Υπουργού Παιδείας να μειώσει στο μισό σε σχέση με πέρσι, τους νέους εισακτέους στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου (από 255 πέρσι θα έχουμε φέτος μόλις 128).
Είναι μία εγκληματική απόφαση της Κυβέρνησης εις βάρος του Έβρου και του Διδυμοτείχου που αποδεικνύει ότι στο Υπουργείο μελετούν και απεργάζονται μεθοδεύσεις για να κλείσουν την Σχολή.
Παράλληλα, στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης που κατέθεσα ρωτάω και ζητάω απαντήσεις για μία ακόμη φορά για τους λόγους που η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αρνείται να υιοθετήσει και να προχωρήσει την εμπεριστατωμένη πρόταση που έχει καταθέσει η ίδια η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και προβλέπει την ίδρυση νέων τμημάτων στην περιοχή μας.
Πρόταση που είχε γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και έβαινε προς υλοποίηση.
Υπενθύμισα επίσης πως όσο ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ παραχωρήθηκε στην Ορεστιάδα στο ΔΠΘ μία πολύ μεγάλη αγροτική έκταση για να μπορούν να γίνονται εργαστήρια και καλλιέργειες στην πράξη από τους φοιτητές και τους καθηγητές, όπως επίσης και το γεγονός ότι παραχωρήθηκαν τα κτήρια του ΕΛΓΟ Δήμητρα στο ΔΠΘ και εκεί ήδη υλοποιούνται εργαστήρια.
Τέλος, επισήμανα πως είναι αδιανόητο σήμερα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, με την ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και όλων των δομών που υπάγονται σε αυτό να αναγνωρίζεται πλέον ως η απόλυτη προτεραιότητα από τους πολίτες, να επιλέγει να μειώσει δραματικά τους εισακτέους σε μια Νοσηλευτική Σχολή, πόσο μάλλον όταν αυτή βρίσκεται στην ακριτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου