Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Η Ν. Γκαρά μιλά στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα μέτρα στήριξης που απαιτούνται για τις επιχειρήσεις στον Έβρο

«Δεν είναι τυχαίο το ότι η κυβέρνηση επιλέγει να μην ενισχύει τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και το βασικό συστατικό της οικονομίας της ελληνικής περιφέρειας, όπως είναι και ο Έβρος», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η βουλευτής Έβρου και αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικοινωνίας & Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, με αφορμή την πρόταση μέτρων που κατέθεσε για τη στήριξη της οικονομίας του νομού.

Η κα. Γκαρά υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει το “σχέδιο Πισσαρίδη”, αναγγέλλοντας ουσιαστικά μία μεγάλη αναδιάρθρωση της οικονομίας και της μικρής και μικρομεσαίας αγοράς, με στόχο το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, υπέρ των πολυεθνικών και των μεγάλων ομίλων».

Η ίδια τόνισε ότι αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι «το 80% της οικονομίας έμεινε εκτός ενισχύσεων, αφού τα χρήματα που δαπανώνται καταλήγουν κυρίως σε συγκεκριμένες εταιρείες και δράσεις», όπως είπε. Αναφέρθηκε, τέλος, στα «κοστολογημένα μέτρα» που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας της μικρομεσαίας αγοράς, υπογραμίζοντας πως «εάν δεν υπάρξει η στήριξη αυτή, είναι ορατός ο κίνδυνος να μπουν χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, οι οποίες, έχοντας μόνον χρέη και οφειλές, δεν θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν…».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Ακούστε αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου