Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Ν. Γκαρά: "΄΄Ανάσα΄΄ για τον Β. Έβρο η δημιουργία δικτύου αγροτικών μουσείων"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που αφορά στην δημιουργία δικτύου αγροτικών μουσείων στον Β. Έβρο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Διδυμότειχο.

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η κ. Αγγέλα Γιαννακίδου, σε συνεργασία με την κ. Μαρλεν Μούλιου και το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσειακές Σπουδές των τμημάτων Ιστορίας & Αρχαιολογίας και Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το τμήμα Συντήρησης και έργων τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρουσίασαν χθες στο αμφιθέατρο του Δήμου Διδυμοτείχου τις πολύ ενδιαφέρουσες μουσειολογικές μελέτες με θέμα «Το Δίκτυο Αγροτικών Μουσείων» στον Έβρο, όπου με μεγάλη μου χαρά παρεβρέθηκα.

Παρακολούθησα τις εξέχουσες μελέτες των μεταπτυχιακών φοιτητριών με επίκεντρο το Σταθμό Βρυσικών για Μουσείο Μετανάστευσης, το Σταθμό Πτελέας για Μουσείο Υφαντών, το σταθμό Μάνης για Μουσείο Μουσικής και τέλος του Νεοχωρίου για Μουσείο Διατροφής.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα μπορεί να λειτουργήσει ως "ανάσα" για τον Έβρο γιατί αποτελεί ένα επιστημονικό μέσο για ανάπτυξη ως προς τον τουρισμό, την επισκεψιμότητα, την εκπαίδευση, την εργασία, την  ανάδειξη των κατά τόπους ακριτικών κοινοτήτων μας και τις παράδοσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου