Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ν. Γκαρά: «Ταχύτατοι στις απευθείας αναθέσεις, αδιάφοροι όταν πρόκειται για το μέλλον των εργαζομένων»

👉 "Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τρεις ολόκληρους μήνες καθυστέρηση, έρχεται σήμερα να εισάγει στη Βουλή μια διάταξη που δίνει παράταση στο πρόγραμμα απασχόλησης των πρώην εργαζομένων στην  Αλλαντοβιομηχανία ΘΡΑΚΗ Α.Ε, μόνο όμως για 1 χρόνο.

Τρεις ολόκληρους μήνες οι 50 εργαζόμενοι στον Έβρο, μαζί και οι οικογένειές τους, βιώνουν μία πρωτοφανή ανασφάλεια και αβεβαιότητα, η οποία με ευθύνη της κυβέρνησης λύνεται μόνο προσωρινά.

Τεράστια η ταχύτητα και τα «αντανακλαστικά» της ΝΔ για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 6,6 δις, τις «Λίστες Πέτσα» και τα bonus των χιλιάδων ευρώ στα γαλάζια golden boys. Και από την άλλη κωλυσιεργία, αναβλητικότητα, αδιαφορία και προσωρινές λύσεις όταν πρόκειται για το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των 50 πρώην εργαζομένων της Αλλαντοβιομηχανίας ΘΡΑΚΗ Α.Ε. και με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, ήδη στις 18 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους (Αρ. Πρωτ. 2430), ζητούσαμε από την κυβέρνηση να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους - μέσω του ειδικού προγράμματος που «τρέχει» από το 2009 - καθώς προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες και μάλιστα σε φορείς που παρουσιάζουν έλλειψη σε προσωπικό. 

Παράλληλα ζητούσαμε και την κατάρτιση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την τόνωση συνολικά της εργασίας και της απασχόλησης στον Νομό.

Δυστυχώς, παρά την προσωρινή λύση που δόθηκε σήμερα, η υποβάθμιση και φτωχοποίηση του Έβρου και των ανθρώπων του από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, συνεχίζεται καθημερινά. Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα λουκέτα, η αύξηση της ανεργίας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. 

Η ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να σταθεί πραγματικά στο πλευρό των εργαζομένων".

Αλεξανδρούπολη, 14 Μαρτίου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου