Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ακρόαση του Προέδρου του ΕΣΡ, Αθ. Κουτρομάνου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

👉 "Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και ακρόαση του Προέδρου του ΕΣΡ,  Αθ. Κουτρομάνου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής του ΕΣΡ, η οποία καταδεικνύει δυσανάλογη εκπροσώπηση των κομμάτων στα ΜΜΕ.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που καταθέτουν το αίτημα κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για ολισθηρό  δρόμο που έχει πάρει ο χώρος της ενημέρωσης στη χώρα μας και καταγγέλλουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χειραγώγησης και φίμωσης του Τύπου με πολιτικές ευθύνες.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι: " Το πιο πρόσφατο πόρισμα της συνομοσπονδίας 7 έγκριτων διεθνών οργανώσεων του Τύπου MFRR, η οποία χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., αποτελεί κόλαφο για τις πρακτικές της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώνεται η επιδείνωση της ελευθερίας του Τύπου από τότε που το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήρθε στην εξουσία το 2019, το οποίο «έχει εμμονή με τον έλεγχο του μηνύματος» και «να ελαχιστοποιεί τις επικριτικές και διαφωνούσες φωνές». Επιπλέον, η κατάσταση αυτή πιστοποιείται από την πτώση κατά 5 θέσεις στην ελευθερία του Τύπου από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», η οποία έχει επισημάνει, ότι η ελευθερία του Τύπου επλήγη στην Ελλάδα κατά το 2020".

Το αίτημα υπογράφουν οι Βουλευτές και μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Βούτσης Νικόλαος, Κατρούγκαλος Γιώργος, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Λάππας Σπυρίδωνας και Πολάκης Παύλος, καθώς και οι Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης, και η Γκαρά Αναστασία, Τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης - υπεύθυνη ενημέρωσης και επικοινωνίας

Δείτε αναλυτικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου