Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ν. Γκαρά: “Η Κυβέρνηση επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων ξεκινώντας από τις εποπτικές αρχές”

Από τη συνέντευξη που παραχώρησα στο ραδιόφωνο Maximum 93.6:

Αναφέρθηκα στο Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει για διαβούλευση το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με το οποίο στην ουσία καταργούνται οι αρμοδιότητες των αερολιμενικών.

Καταργείται δηλαδή στην ουσία ο κρατικός έλεγχος και η εποπτεία στο κάθε αεροδρόμιο και παραχωρείται σε ιδιώτες.

Επισήμανα ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα κυρίως σε ότι αφορά την καθημερινή λειτουργία των αεροδρομίων και την ασφάλεια των πτήσεων, αλλά και σε ότι αφορά ασκήσεις εθνικής ασφάλειας ή άλλα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν σε κρίσιμες εθνικές στιγμές.

Τόνισα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτα την απόσυρση του συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου και από τον Πρωθυπουργού να πάρει πίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις, καθώς διακυβεύεται η ασφάλεια των πτήσεων, των αεροδρομίων αλλά και του εναέριου χώρου.

Πόσο μάλλον σήμερα, σε μία κρίσιμη περίοδο με έντονη προκλητικότητα από τη γείτονα, γεγονός που θα πρέπει να κάνει την ελληνική κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική.

Επιπλέον, επισήμανα πως η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, εκκινώντας αυτή τη διαδικασία από τις εποπτικές αρχές.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψα να αναφερθώ και στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου, σύμφωνα με τις οποίες απομακρύνονται περίπου 40 στελέχη της Αστυνομίας από τα Τμήματα στον Έβρο, τη στιγμή που οι ανάγκες για την ενίσχυση των περιφερειακών υπηρεσιών είναι τεράστιες.

Τέλος, αναφέρθηκα και στη μεγάλη κρίση στην οποία έχει οδηγηθεί ο χώρος της εστίασης, με την Κυβέρνηση να μην προσφέρει καμία βοήθεια στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου