Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ν. Γκαρά: "Στόχος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολιτικού πλαισίου"


 Από τη συνέντευξη που παραχώρησα σήμερα στο Status Radio:

📌 Επισήμανα πως στόχος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου πολιτικού πλαισίου, το οποίο θα εμπεριέχει σύγχρονα αναπτυξιακά, θεσμικά και παραγωγικά μοντέλα για τη Θράκη και θα καταστήσει την περιοχή ελκυστική για κατοικία, εργασία και επιχειρείν, καθώς η Θράκη είναι μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες.

📌 Τόνισα ότι υπάρχουν ήδη πολλές μελέτες από τις εργασίες του αναπτυξιακού διαλόγου που είχε πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν από την Επιτροπή. Επίσης, θα πρέπει να καταγραφούν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να επιλεγούν τα θετικά και να απορριφθούν τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους.

📌 Επίσης, αναφέρθηκα στη σημαντικότητα των εργασιών της Επιτροπής μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο με φορείς και πολίτες της Θράκης, οι οποίοι θα καταθέσουν τις απόψεις και τα αιτήματά τους.

📌 Τέλος, πρότεινα η συζήτηση για τη Θράκη να ακολουθήσει θεματικές ενότητες για θεσμικά και αναπτυξιακά ζητήματα, παιδείας, υγείας, επιχειρηματικότητας, επενδύσεων, διασυνοριακότητας.


Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου