Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ν. Γκαρά: «Στη Βουλή τα αιτήματα του Συλλόγου Εστίασης Δήμου Ορεστιάδας που πρέπει να ικανοποιηθούν»


Ως Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής την επιστολή του Προέδρου της Ε.Κ.Μ.Ε.Α.Δ

Την επιστολή της Ένωσης Καταστημάτων Μαζικής Εστίασης Αναψυχής & Διασκέδασης (Ε.Κ.Μ.Ε.Α.Δ.) Δήμου Ορεστιάδας, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων η Βουλευτής Έβρου και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η κα Γκαρά προχώρησε στην κατάθεση αυτής της Αναφοράς και για τον λόγο πως πολλά από τα αιτήματα τα οποία ζητά να υλοποιηθούν ο Σύλλογος Εστίασης Δήμου Ορεστιάδας είναι και προτάσεις, απολύτως κοστολογημένες και τεκμηριωμένες που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ αυτές τις ημέρες.

Οικονομικές προτάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6%, η μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, η επέκταση του μέτρου επιδότησης ενοικίου ή η επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης  υπό τη μορφή χρηματοδότησης και  όχι δανειοδότησης.

Μέτρα τα οποία όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας έχουν αγκαλιάσει και υιοθετήσει και, δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται μέχρι σήμερα να εφαρμόσει ώστε να ανακουφίσει σε έναν βαθμό τις βαριά πληττόμενες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης . Που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και πολλές χιλιάδες επαγγελματίες.

Στο τέλος της Αναφοράς η κα Γκαρά ζητά από τον αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει άμεσα  τα αιτήματα που αναγράφονται στην επιστολή  της Ε.Κ.Μ.Ε.Α.Δ. Δήμου Ορεστιάδας, και να της απαντήσει σχετικά το συντομότερο.

 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου