Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Συνέντευξη στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τις καθυστερήσεις στα έργα συντήρησης και λειτουργίας της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων

Κριτική για τις καθυστερήσεις στα έργα συντήρησης και λειτουργίας της Εγνατίας Οδού και των Κάθετων Αξόνων άσκησε, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η Βουλευτής Έβρου κ. Νατάσα Γκαρά, κατά την ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κα Γκαρά αφού σημείωσε πως η Εγνατία Οδός σηκώνει ένα σημαντικό βάρος σε ότι αφορά τις μετακινήσεις, τον τουρισμό και το εμπόριο, ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, διερωτήθηκε πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης των αναγκαίων έργων συντήρησης στο οδικό δίκτυο.

Η κα Γκαρά υπενθύμισε στην τοποθέτησή της πως χρειάστηκε να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν έργα στην Εγνατία Οδό που «λίμναζαν» για 20 και πλέον χρόνια, όπως ο κάθετος άξονας στον Έβρο (τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες), ενώ σημείωσε πως και οι κάθετοι άξονες Α25 και Α29, που είχαν ξεκινήσει το 2001 και το 1996 αντίστοιχα, ολοκληρώθηκαν μόλις το 2017, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας , η Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης, των ενεργειακών υποδομών, αλλά και των υποδομών των τελωνειακών σταθμών, καθώς σε περιοχές όπως ο Έβρος, ο όγκος των εισαγωγών και εξαγωγών από και προς γειτονικές χώρες είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Για αυτό και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις εργασίες που προγραμματίζονται για τον εκσυγχρονισμό των τελωνείων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου