Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

🔊 Ν. Γκαρά: «Όταν δεν παρακολουθεί δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης στέλνει κλητήρες και αστυνομικές δυνάμεις να τους πάρουν τα σπίτια»

*Βασικά σημεία από την τοποθέτηση της Βουλευτή Ν. Γκαρά στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο της ΝΔ για τα πνευματικά δικαιώματα

👉Η συζήτηση στη Βουλή σήμερα, γίνεται σε μία ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία, που βιώνει τις καταστροφικές συνέπειες της αντικοινωνικής πολιτικής της ΝΔ

👉Δεν είναι μόνο η φτωχοποίηση, η ακρίβεια, ο αυταρχισμός. Ήδη ανέλαβαν  δουλειά τα κοράκια, οι «Πάτσηδες», που ο κ. Μητσοτάκης ανέθρεψε πολιτικά, για να πάρουν τα σπίτια των πολιτών. Μόνο έτσι μπορούμε να περιγράψουμε τις χθεσινές αποτρόπαιες εικόνες με τη βίαιη έξωση της δημοσιογράφου, κυρίας Κολοβού

👉 Η ελληνική κοινωνία οργίζεται και πεισμώνει. Και θα δώσει την απάντησή της στις κάλπες, όσο και αν τις καθυστερεί ο κ. Μητσοτάκης γιατί φοβάται. Γιατί με τη δημοκρατία, με την αξιοπρέπεια, με την πρώτη κατοικία των Ελλήνων, με το βιός που μόχθησαν να αποκτήσουν, κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει.

👉Θα θυμόμαστε τον κ. Μητσοτάκη ως τον πρωθυπουργό-ενορχηστρωτή σκανδάλων, που όταν δεν επιχειρούσε τη χειραγώγηση δημοσιογράφων μέσα από τις «Λίστες Πέτσα», όταν δεν τους παρακολουθούσε με παράνομα λογισμικά, τότε έστελνε κλητήρες και αστυνομικές δυνάμεις για να τους πάρουν τα σπίτια. Για χρέη λίγων χιλιάδων. 

👉Με το παρόν νομοσχέδιο, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, που κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα μας ακόμη και σε επιβολή προστίμων, έρχεται στη Βουλή η ενσωμάτωση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών 789 και 790 του 2019, για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων εκδοτών και δημιουργών.

👉Και ενώ το γράμμα και το πνεύμα των παραπάνω Οδηγιών, επιβάλει στις πλατφόρμες κολοσσούς, που εδώ και δεκαετίες έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη από το έργο των δημιουργών, αλλά και των επιχειρήσεων στον τομέα της ενημέρωσης, να καταβάλουν αμοιβές, με τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση να εισάγει το νομοσχέδιο, γίνεται ουσιαστικά «μια τρύπα στο νερό», όπως επισήμαναν και οι φορείς.

👉Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το Άρθρο 18, όπως τόνισαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις και οι εκδότες, υπάρχει ένα σύνολο ζητημάτων και εκκρεμοτήτων που το καθιστούν νομοθετικά «κενό γράμμα».

👉Αν δεν προχωρήσει η κυβέρνηση στις απαραίτητες τροποποιήσεις ο νόμος αυτός θα παραμείνει ένα «πουκάμισο αδειανό». Οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι δημιουργοί δεν θα λαμβάνουν την αμοιβή που δικαιούνται, και οι πλατφόρμες θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν, σαν να μην έχει αλλάξει το παραμικρό. Πρακτική που κρύβει μεροληψία και εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου