Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος (2019-2023) - Ερωτήσεις προς Υπουργεία - Έβρος & ΑΜΘ

 

    Ερωτήσεις προς Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 
 

Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά η συνεχής υποβάθμιση και συρρίκνωση των ΕΛΤΑ στον Έβρο. Η κα Γκαρά στην Ερώτηση υπενθυμίζει το πλήθος των υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΕΛΤΑ, στις ακριτικές περιοχές (25/05/21)



 
 

 

Ερωτήσεις προς Υπουργείο Παιδείας
 

Στη Βουλή κατέθεσε Ερώτηση η Ν. Γκαρά για τον αποκλεισμό εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών στον Έβρο από την τηλεκπαίδευση, λόγω έλλειψης υποδομής δικτύου ίντερνετ (13/04/21)

 
 

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με πρωτοβουλία της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσας Γκαρά, κατέθεσαν 23 Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με τις αδικίες σε βάρος του κλάδου των Βιολόγων από την κυβέρνηση της ΝΔ, κατά την κατανομή των θέσεων για μόνιμο διορισμό (30/07/21)

 

Στη Βουλή κατέθεσε Ερώτηση η Ν. Γκαρά για τον αποκλεισμό εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών στον Έβρο από την τηλεκπαίδευση, λόγω έλλειψης υποδομής δικτύου ίντερνετ (13/04/21)

 
 

Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων με πρωτοβουλία της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσας Γκαρά, κατέθεσαν 23 Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με τις αδικίες σε βάρος του κλάδου των Βιολόγων από την κυβέρνηση της ΝΔ, κατά την κατανομή των θέσεων για μόνιμο διορισμό (30/07/21)



 

👉Ν. Γκαρά: "Η εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της ΕΒΕ, έχει σαν αποτέλεσμα 652 θέσεις στα 6 Πανεπιστημιακά Τμήματα στον νομό, σε ένα σύνολο 1278 θέσεων, να παραμένουν κενές". Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την πρωτοφανή συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο  Έβρο, λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), αλλά και τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης για την αρνητική αυτή εξέλιξη, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά (07/09/21)



  

👉Ν. Γκαρά: "Η μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από το Υπουργείο ανοίγει τη συζήτηση για την ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών της ακριτικής περιοχής του Έβρου". Το θέμα φέρνει με ερώτησή της στη Βουλή η Ν. Γκαρά.  (14/09/21)



 

👉Ερώτηση για τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου από την κυβέρνηση και την επιχειρούμενη συγχώνευση τμημάτων, εν μέσω πανδημίας, και σε σχολεία του Νομού Έβρου, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά (12/10/21)



 

👉Ν. Γκαρά: "Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση συνεχίζει να συγχωνεύει τμήματα σε σχολεία του Έβρου". Ο αυταρχικός κατήφορος και οι εγκληματικές επιλογές της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό. Αυτό επιβεβαιώνει και η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 144707/Φ1, 11-11-2021) στην ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά (19/11/21)



 

👉Ν. Γκαρά: «Απαράδεκτη η σύμπτυξη τμημάτων στο 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης». Την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 3ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης ενάντια στην επιχειρούμενη συγχώνευση τμημάτων στην Α΄ τάξη του σχολείου, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου (26/11/21)



 


 

👉"Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδυναμώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μειώνει τους εισακτέους, δεν προχωράει στην ίδρυση και λειτουργία των νέων τμημάτων στο ΔΠΘ". Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Ν. Γκαρά , Χ. Ζεϊμπέκ,  Δ. Χαρίτου με ερώτηση που κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή ζητούν από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Κεραμέως να επανεξετάσει την απόφασή της για την μείωση των εισακτέων στα Τμήματα του ΔΠΘ (18/05/22)



 

🔊Ν. Γκαρά: «Υποβαθμίζουν και κλείνουν σχολικές μονάδες στον Έβρο-Σε απόγνωση μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί». Ερώτηση για τις αιφνιδιαστικές και αναίτιες υποβαθμίσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων και τα κενά που διαπιστώνονται σε εκπαιδευτικούς στον Έβρο κατέθεσε στη Βουλή η Ν. Γκαρά  (19/09/22)

 

 

🔊 Ενίσχυση των υποδομών και επιπλέον χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού στα σχολεία του Έβρου ζητά με ερώτησή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς η  Βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά (13/09/22)



 

📢Ν. Γκαρά: «Κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης των φοιτητών/τριών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης». Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου για τον ανύπαρκτο σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με τη στήριξη των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (13/01/23)

 
 


Ερωτήσεις προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
 

Με κατάθεση Αναφοράς φέρνει στη Βουλή το ζήτημα των καλλιεργητών βάμβακος που δεν πληρώθηκαν την ειδική ενίσχυση η Ν. Γκαρά (16/04/21)



 

Ν. Γκαρά: Να αναλάβει -επιτέλους- δράση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της αύξησης των ζωοτροφών. Αναφορά κατατέθηκε από τους βουλευτές της ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής, Σταύρου Αραχωβίτη η επιστολή των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ (17/06/21)

 
 

Στη Βουλή από την Ν. Γκαρά τα προβλήματα από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Την απαγόρευση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε γη υψηλής παραγωγικότητας ή την κατ΄ ελάχιστο θέσπιση κανόνων σε περιοχές με αποστραγγιστικά έργα, αιτείται με αναφορά η Βουλευτής, καθώς δημιουργούνται πλείστα προβλήματα στον αγροτικό χώρο. (06/07/21)

 
 

Στη Βουλή από την Ν. Γκαρά το ζήτημα της καταστροφής ελαιόδεντρων σε περιοχές του νοτίου Έβρου από παγετό. Ειδικό πρόγραμμα για την πλήρη αντικατάσταση των κατεστραμμένων ελαιόδεντρων σε περιοχές του νοτίου Έβρου αιτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναφορά που κατέθεσε, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά (29/07/21)



 

👉Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη της αλιείας στο Θρακικό Πέλαγος ζητούν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Αραχωβίτης και Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ΑΜΘ (22/03/22)



 

👉"Να αρθεί η αδικία εις βάρος των κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ με τα χαμηλά ποσά ένταξης στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας". Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την επιστολή των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ σχετικά με την ανάγκη άρσης της αδικίας που υφίστανται οι κτηνοτρόφοι στις περιφέρειες της ΑΜ-Θ και της Κεντρικής Μακεδονίας και κάποιων νησιών όπως η Θάσος, με τα χαμηλά ποσά ένταξης στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας, κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΜ-Θ (18/05/22)



  

📢Ν. Γκαρά: «Εκτός των ενισχύσεων de minimis από την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι παραγωγοί μήλων του Νομού Έβρου». Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου με την οποία ζητά να δοθεί και στους καλλιεργητές μήλων του Έβρου η ενίσχυση των 300 ευρώ/ παραγωγικό στρέμμα (12/01/23)

 

 

 

👉Στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ η επιστολή οργής και αγανάκτησης των Κτηνοτροφικών Συλλόγων ΑΜ-Θ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην Αναφορά γίνεται λόγος για έλλειψη προστασίας της κτηνοτροφικής παραγωγής και των καταναλωτών, με την τεχνητή επάρκεια της αγοράς μέσω των εισαγωγών από βαλκανικές χώρες (09/05/22)



 

👉Ν. Γκαρά: «Η αδιαφορία της κυβέρνησης οδηγεί σε απόγνωση τους σπαραγγοπαραγωγούς του Έβρου». Τις καταστροφικές συνέπειες για τις καλλιέργειες σπαραγγιών στον Έβρο, λόγω καιρικών συνθηκών, φέρνει με Ερώτησή της στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου (11/05/22)



 
 

🔊 Ν. Γκαρά: «Άμεση ανάγκη ρύθμισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των γεωργικών γεωτρήσεων». Τα τεράστια προβλήματα που ανακύπτουν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των γεωργικών γεωτρήσεων φέρνει με ερώτησή της στη Βουλή των Ελλήνων η Βουλευτής Έβρου (06/09/22)



 

👉Αναφορά κατέθεσαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (18/11/21)

 



Ερωτήσεις προς Υπουργείο Οικονομικών
 

Ν. Γκαρά: "Να παρέμβει ο Υπουργός Οικονομικών για το κλείσιμο της Τράπεζας της Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη". Με Ερώτηση στη Βουλή φέρνει το θέμα της συνεχούς αποψίλωσης των υπηρεσιών στον Έβρο η Βουλευτής Ν. Γκαρά (13/05/21)

 
 

Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά τα προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου επιδότησης πάγιων δαπανών για τις επιχειρήσεις. Η Βουλευτής κατέθεσε ως Αναφορά  το αίτημα του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Έβρου (01/06/21)

 

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι Βουλευτές ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον συμψηφισμό απαιτήσεων των επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν ληξιπρόθεσμες οφειλές (10/06/21)

 

 

Στη Βουλή φέρνει η Ν. Γκαρά το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες Έβρου. Με  ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης  & Επενδύσεων η Βουλευτής Έβρου ζητά να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Δημοτική Ενότητα Φερών (24/06/21)



 

👉Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης οι καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (pellet) στους ακριτικούς οικισμούς και τα νησιά της Α΄ κλιματικής Ζώνης, ανεξαρτήτως του αριθμού των κατοίκων της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά (18/10/21)



 

👉Να προχωρήσει άμεσα ο συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων της ΑΜΘ με το εργοδοτικό κόστος 12% που τους οφείλει η Πολιτεία για τα έτη 2010-2015, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι  Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης  (09/03/22)

 

 

📢Ν. Γκαρά - Θ. Ξανθόπουλος: «Να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας για το προσωπικό της Olympus Bank». Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων κατέθεσαν η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά και ο Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των 43 εργαζόμενων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Όλυμπος (07/02/23)

 

 

📢Καμία δέσμευση της ΝΔ για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού της Olympus Bank δεν ανέλαβε ο αρμόδιος Υπουργός απαντώντας στην Ερώτηση που του απηύθυναν η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά και ο Βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος (09/03/23)



Ερωτήσεις προς Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων

👉Ερώτηση Γκαρά στη Βουλή για τον κίνδυνο απένταξης & ματαίωσης κρίσιμων έργων για την ανάπτυξη στο Νομό Έβρου. Η κα Γκαρά καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αδράνεια και αδιαφορία κυβέρνησης και της σημερινής διοίκησης της ΠΑΜΘ (05/11/21)



Ερωτήσεις προς Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά το πρόβλημα οικοδομησιμότητας στη Σαμοθράκη. Την Επιστολή του Αντιδημάρχου Σαμοθράκης κ. Ι. Γλήνια, κατέθεσε ως Αναφορά η Βουλευτής Έβρου ζητώντας από το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει άμεσα τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα που τίθενται στην επιστολή (16/06/21)

 

👉Γκαρά: "Να δοθεί νέα παράταση και να προχωρήσει η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και το Προεδρικό Διάταγμα" Ερώτηση για την οριστική επίλυση στο θέμα των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου κατέθεσε η Βουλευτής Ν. Γκαρά (08/10/21)


 


👉Παρέμβαση Γκαρά στη Βουλή για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τους Δασικούς Χάρτες και το Κτηματολόγιο Σαμοθράκης. 
Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τους Δασικούς Χάρτες και το Κτηματολόγιο στη Σαμοθράκη, που έχουν ως αποτέλεσμα να αμφισβητούνται  ιδιοκτησίες και επαγγελματικές δραστηριότητες στο ακριτικό νησί (31/01/22)



Ερωτήσεις προς Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Θράκης. Ερώτηση για τον πρωτοφανή σιδηροδρομικό αποκλεισμό με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η Θράκη τα τελευταία 2 χρόνια, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά (05/07/21)

 
 

📢Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης: "Προεκλογικό πυροτέχνημα η επιδότηση του σιδηροδρομικού μεταφορικού κόστους στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη" (13/01/23)



Ερωτήσεις προς Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

👉Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για σοβαρά λειτουργικά και κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας στον Έβρο, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νατάσα Γκαρά (12/10/21)

 
 

👉Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά το μέλλον των 50 εργαζομένων της πρώην εταιρείας «Θράκη ΑΕ». Ερώτηση για την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθεί το ειδικό πρόγραμμα «επανειδίκευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για πρώην εργαζόμενους της εταιρείας ‘Θράκη ΑΕ’» με αποτέλεσμα 50 εργαζόμενοι στον Έβρο να οδηγηθούν στην ανεργία και την ανασφάλεια, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου (18/01/22)



 

👉 "Οι τίτλοι κτήσης δεν μπορεί να αποτελούν συμβάσεις εργασίας σε δημόσια υπηρεσία. Να ακυρωθεί η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ - Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, ζητούν με Αναφορά που κατέθεσαν στη Βουλή 34 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία των Βουλευτών της Περιφέρειας ΑΜΘ  (09/03/22)

 
 

👉Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή με πρωτοβουλία της Αναπλ. Τομεάρχη Ενημέρωσης & Επικοινωνίας της Κ.Ο Γκαρά Αναστασίας και τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μ. Κάτση και της Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Ξενογιαννακοπούλου για εξομοίωση των ασφαλισμένων που ανήκουν σε ταμεία που αποτελούν ΝΠΙΔ (π.χ. ΕΔΟΕΑΠ) με τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (24/06/22)



 

900 παιδιά με πλήρη φάκελο μένουν χωρίς voucher εκτός ΚΔΑΠ στον Έβρο και η Υπουργός…απλά το επιβεβαιώνει!👉Στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η Βουλευτής Έβρου, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων (Αρ. Πρωτ. 8672, 01/09/2021) (15/11/21)


 
Ερωτήσεις προς Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

👉Ν. Γκαρά: "Η περικοπή των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού από την Κυβέρνηση της ΝΔ αποκλείει από την άθληση περισσότερους από 120.000 πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους της Περιφέρειας και των νησιών, ενώ παράλληλα γυμναστές οδηγούνται στην ανεργία. Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, να αναστείλει από φέτος τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που υλοποιούνται μέσω των Δήμων, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου (09/09/21)

 

Ερωτήσεις προς Υπουργείο Υγείας

👉Ερώτηση των Βουλευτών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με θέμα: ‼ «Αναστολή λειτουργίας Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας των νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου» (29/10/21)



 

👉Κοινή αναφορά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ιατρικών διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων (29/11/21)


 


 

👉Ν. Γκαρά: «Αναμονή πολλών ετών στη λίστα χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης». Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη μεγάλη αναμονή στη λίστα χειρουργείων του ΠΓΝΑ, στην οποία ο χρόνος αναμονής φτάνει σε πολλές περιπτώσεις έως τα τρία χρόνια (23/03/22)

 
 

👉Στη Βουλή από τη Ν. Γκαρά η υποβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων στον Νομό Έβρου. Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την υποβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων στον Νομό, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου (31/01/22)



 

👉Ν. Γκαρά: «Στερούν τη σίτιση στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης». Στη Βουλή των Ελλήνων φέρνει το ζήτημα της έλλειψης σίτισης των εφημερευόντων ιατρών στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης με Ερώτησή της η Βουλευτής Έβρου (14/03/22)



 

👉Ν. Γκαρά: «Υγειονομικά έκθετη η Σαμοθράκη στην έναρξη της θερινής περιόδου». Στη Βουλή των Ελλήνων φέρνει το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, με Ερώτησή της η Βουλευτής Έβρου (08/06/22)



 

📢Ν. Γκαρά: «Προβλήματα και ταλαιπωρία για τους πολίτες από την εφαρμογή του προσωπικού γιατρού». Ερώτηση στη Βουλή για τη σωρεία προβλημάτων στη λειτουργία του θεσμού του προσωπικού γιατρού-Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού στον Έβρο (26/09/22)

 

📢Ερώτηση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αν. Μακεδονίας & Θράκης και του Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού: "Ανάγκη άμεσης προκήρυξης των κενών οργανικών θέσεων γιατρών στην Παιδιατρική Κλινική και στη Μονάδα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης(18/01/23)


 
Ερωτήσεις προς Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
 


👉
Ν. Γκαρά: «Σοβαρός ο κίνδυνος να μείνει χωρίς πλοίο η Σαμοθράκη τον χειμώνα».
 Παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, προχώρησε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γκαρά Αναστασία, καταθέτοντας Ερώτηση από κοινού με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Σαντορινιό Νεκτάριο (25/05/22)

 
 


👉Άμεσα μέτρα για τη μείωση της τιμής των καυσίμων στον Έβρο και την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου ζητά η Ν. Γκαρά. 
Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι κάτοικοι του Έβρου με τις πρωτοφανείς τιμές στα καύσιμα και τη συνολικότερη «αδρανοποίηση» του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τους κατοίκους της Σαμοθράκης (09/06/22)



 

👉 Ν. Γκαρά: «Εμπαιγμός για τους κατοίκους της Σαμοθράκης η μη απόδοση του Μεταφορικού Ισοδύναμου». Τις μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις στην απόδοση του Μεταφορικού Ισοδύναμου φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή των Ελλήνων 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της Βουλευτή Έβρου Ν. Γκαρά (13/09/22)

 

 

Ερωτήσεις προς Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

👉Στη Βουλή οι καθυστερήσεις ανέγερσης νέου κτιρίου για την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης από τη Ν. Γκαρά. Ερώτηση για την αδράνεια ενεργειών των αρμόδιων Υπουργείων, αναφορικά με τις διαδικασίες ανέγερσης νέου κτιρίου στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου (06/05/22)



🔊Ν. Γκαρά: «Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας απαιτεί ολιστικό κυβερνητικό σχεδιασμό». Τον ελλιπή σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με την ίδρυση Γραφείων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης φέρνει η Βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά (20/09/22)


 
Ερωτήσεις προς Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

📢Ν. Γκαρά: «Ο Έβρος δεν αντέχει επιπλέον υποβάθμιση». Παρέμβαση Γκαρά στη Βουλή για να μην κλείσουν τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσύλλεκτων στον Έβρο (15/12/22)


 

📢Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς για σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά, την οποία συνυπογράφουν 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (31/03/23)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου