Ν. Γκαρά: «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα έπεσε στην 108η θέση της κατάταξης της Ελευθερίας του Τύπου και δεν θα είναι έκπληξη αν καταγράψει την ίδια χαμηλή βαθμολογία στη θέση της γυναίκας και στα δικαιώματα των γυναικών»
Στις 04 Ιουλίου, ως μέλος της κοινοβουλευτικής αποστολής της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ, τοποθετήθηκα στη Γενική Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Ανθρωπισμό με θέμα: «Καταπολεμώντας τη Βία κατά των γυναικών δημοσιογράφων και πολιτικών». Συγκεκριμένα αναφέρθηκα στην απειλή που δέχεται ο πλουραλισμός στην Ελλάδα μέσω της φίμωσης και πολιτικών προπαγάνδας, επισημαίνοντας ότι δεν μας εκπλήσσει καθόλου η 108η θέση της χώρας μας στους πίνακες κατάταξης για την Ελευθερία του Τύπου, καθώς δεν θα μας προκαλούσε έκπληξη η αντίστοιχη χαμηλή κατάταξη σχετικά με τη θέση της γυναίκας και τα δικαιώματα γυναικών στην Ελλάδα.
Στοιχεία για την ισότητα φύλων βάσει τεσσάρων παραγόντων:
α) μισθοί και οικονομικές ευκαιρίες,
β) εκπαίδευση,
γ) υγεία και
δ) πολιτική ενδυνάμωση από την Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ήρθαν να επιβεβαιώσουν την τοποθέτηση μου στην 29η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στο Μπέρμιγχαμ!
Σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις ευκαιρίες, η Ελλάδα είναι στο Νο83 της λίστας, στον τομέα της εκπαίδευσης είμαστε στο Νο84, σε εκείνον της υγείας στο Νο98 και σε αυτόν της πολιτικής ενδυνάμωσης στο Νο108.
Αν εστιάσουμε στην Ευρώπη, είμαστε στην τελευταία θέση!! Ενώ σε κάποιες λίστες σε ανάλυση 146 χωρών, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χειρότερων του κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου